Apunts

Primer aniversari de la web del BOPB

Ara fa un any que el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) va derogar la taxa de publicació dels anuncis i va esdevenir gratuït per a tots els anunciants. Es va convertir en el primer butlletí oficial espanyol d’un territori de més de 5,5 milions d’habitants en oferir aquest servei de forma totalment gratuïta.

Nadal 2019

CGD2019 - Bigdata i Intel·ligència Artificial: el poder de les dades.

Bona tarda,

Comparteixo amb vosaltres la presentació que vaig realitzar en el Congrés de Govern Digital 2019 el passat 17 de setembre,

L'explicació del nostre maridatge de tecnologies en la cuina de dades comença en el min 10.

Recursos Homínids - Programa del 26.09

Bona tarda!

Us enllaço la darrera intervenció de la Cristina en el programa de ràdio4:

Recursos Homínids - Feina #65 | Agent rural
26 set. 2019

Vivim una jornada laboral d'agent rural al treballant per la conservació del medi al Vallès. Parlem amb la Cristina Gascón del CIDO sobre com accedir a la feina d'agent rural, entrevistem a la Karla Alarcón de la Fundació Everis i descobrim llenguatges de programació amb Skylab Coders Academy.

Noves accions formatives a Barcelona Activa

Podeu consultar les noves accions formatives del curs "Busca feina a l'Administració pública amb el cercador del CIDO"

a Barcelona Activa durant aquest darrer trimestre 2019.

https://treball.barcelonactiva.cat/porta22/cat/activitats/edit-ws/rf107-...

Recursos Homínids - Programes del 05.09 i 19.09

Bona tarda!

Us enllaço les dues intervencions de la Cristina en el programa de ràdio4 - Recursos Homínids:

Presentat per:  Lluís Freixes Dirigit per:  Lluís Freixes

Recursos Homínids és un espai d'entreteniment i de servei públic on cada setmana vivim l'èpica d'un docushow en que el Lluís Freixes es fica en la pell d'un aprenent que s'estrena en una nova feina. Comptem també amb entitats i empreses del sector de l'ocupació que milloren la nostra projecció laboral i ens descobreixen eines i estratègies per a la recerca de feina

Intel·ligència artificial aplicada al món local - Taller Innovació Local realitzat per el CIDO

La IA està a la seva infantesa però ha vingut per a quedar-se: cada dia convivim amb algorismes que ens ajuden a fer la vida més fàcil. Quines tècniques d'IA poden ser més útils per a l'administració? Quins són els casos d'ús per on podem començar?

Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) - Montserrat Monteagudo
CIDO (Diputació de Barcelona) - Sara Aguilar
Centre de Visió per Computador (UAB) - Meritxell Bassolas
 

El Servei del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i altres Publicacions Oficials (SBOPiPO) incorpora intel·ligència artificial en la gestió de la informació oficial del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO)

Aquest mes de febrer, el Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO) ha incorporat la intel·ligència artificial (IA) en la tasca diària d'anàlisi documental de la informació pública dels butlletins oficials.

Mitjançant aquest sistema informàtic, una màquina pot prendre decisions com si tingués una intel·ligència similar a la humana, i amb el Machine Learning o aprenentatge automàtic (una de les branques de la IA) és capaç d'adquirir coneixements per resoldre problemes a través d’exemples i, a més, d'aprendre i millorar amb l'experiència.

El projecte CIDOBOT guanya el premi CNIS 2019

El projecte CIDOBOT: intel·ligència artificial per a la classificació temàtica dels anuncis en butlletins i diaris oficials ha guanyat el Premi al millor projecte amb tecnologies innovadores: blockchain / BIM / intel·ligència artificial / business intelligence.

El Govern obre consulta pública per a la transformació digital de l’Administració

Hola compis!

Us enllaço una noticia on se’ns convida a participar a la transformació digital de l’Administració, per si algú de vosaltres hi vol dir la seva!