Destacats

Intel·ligència artificial aplicada al món local - Taller Innovació Local realitzat per el CIDO

La IA està a la seva infantesa però ha vingut per a quedar-se: cada dia convivim amb algorismes que ens ajuden a fer la vida més fàcil. Quines tècniques d'IA poden ser més útils per a l'administració? Quins són els casos d'ús per on podem començar?

Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) - Montserrat Monteagudo
CIDO (Diputació de Barcelona) - Sara Aguilar
Centre de Visió per Computador (UAB) - Meritxell Bassolas
 

El Servei del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i altres Publicacions Oficials (SBOPiPO) incorpora intel·ligència artificial en la gestió de la informació oficial del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO)

Aquest mes de febrer, el Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO) ha incorporat la intel·ligència artificial (IA) en la tasca diària d'anàlisi documental de la informació pública dels butlletins oficials.

Mitjançant aquest sistema informàtic, una màquina pot prendre decisions com si tingués una intel·ligència similar a la humana, i amb el Machine Learning o aprenentatge automàtic (una de les branques de la IA) és capaç d'adquirir coneixements per resoldre problemes a través d’exemples i, a més, d'aprendre i millorar amb l'experiència.

El projecte CIDOBOT guanya el premi CNIS 2019

El projecte CIDOBOT: intel·ligència artificial per a la classificació temàtica dels anuncis en butlletins i diaris oficials ha guanyat el Premi al millor projecte amb tecnologies innovadores: blockchain / BIM / intel·ligència artificial / business intelligence.

El Govern obre consulta pública per a la transformació digital de l’Administració

Hola compis!

Us enllaço una noticia on se’ns convida a participar a la transformació digital de l’Administració, per si algú de vosaltres hi vol dir la seva!

Ja es poden veure els tutorials del CIDO a Youtube

Des del mes de novembre de 2017 es poden veure a Youtube tots els tutorials del Cercador d’Informació i Documentació Oficials (CIDO). Aquests 7 vídeos expliquen com registrar-se al web del CIDO, què són els apartats El meu Municipi i Cartipàs Municipal, i com fer consultes i subscriure’s a les bases de dades d’oposicions, subvencions, convenis col·lectius i contractació pública. Els tutorials també es poden consultar a cadascun dels apartats temàtics de l’Ajuda del web del CIDO.

Us convidem a veure’ls!

https://www.youtube.com/results?search_query=cido+diba

El CIDO estrena portal i adreça web

AVUI EL CIDO ESTRENA PORTAL I ADREÇA WEB!!!

El BOP del segle XIX, en línia

Ja es poden consultar per Internet els butlletins oficials de la província de Catalunya i de la província de Barcelona des de l’any 1833 i fins al 1900. Hi podeu accedir des del web de l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona.

Al novembre o desembre publicaran els butlletins compresos entre 1985-1997, i després aniran incorporant la resta de butlletins fins arribar al 1997 moment en què es crea el butlletí electrònic, accessible des del nostre web.